Zrobienie ich łącznie z pieczeniem zajęło mi jakieś 45 minut. Są pyszne kruche i słodko - kwaskowe dzięki zawartość białego twarogu
Składniki:
25 dkg białego sera twarogowego
25 dkg margaryny KASIA
25 dkg mąki pszennej
10 dkg cukru pudru
Wykonanie:
Margarynę najlepiej wyjąć wcześniej z lodówki żeby była miękka, (u mnie leżała godzinę)
Wszystkie składniki wyrobić ręką na gładkie ciasto, ciasto jest lekko klejące ale to nie szkodzi bo się go nie wałkuje :)
Ja mam specjalna maszynkę do robienia ciastek już od ponad 10 lat ale można ją teraz kupić raczej w każdym sklepie z AGD - warto bo się przydaje :)
ciasto wkładam porcjami do maszynki i wyciskam na wysmarowaną tłuszczem blachę jedno obok drugiego.
Piekę ciastka około 10 min w piekarniku nagrzanym do 150 stopni C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz