wtorek, 28 kwietnia 2015

Pierogi z mięsem

Zastanawiacie się czasem co zrobić z mięsem, które zostaje z rosołu.
Jeden z moich pomysłów to pierogi, podawane z podpróżoną na maśle cebulką.
Pycha !




Składniki na ciasto:

1 kg mąki
3 złótka
około  2 i  pół szklanki wody
2 łyżki oleju
pół łyżeczki soli


Przepis na ciasto i składniki podawałam na moim blogu przy okazji pierogów wigilijnych i jest on TUTAJ


A jeśli chodzi o składniki nadzienia no cóż :)


Mięso z rosołu i warzywa, których nikt nie chce zjadać - seler i pietruszka
1 duża cebula
sól i dość sporo pieprzu



Wszystko dokładnie zmielić  można dodać 2 łyżki tartej bułki gdy nadzienie jest zbyt mokre i nadziewać rozwałkowane ciasto na pierogi.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz