Składniki:
Ciasto miodowe
500 g mąki tortowej
1 kostka masła 220 g
1/2 szkl cukru
2 jajka
2 łyżeczki sody
2 łyżki miodu
Krem:
250 ml kremówki
250 g serka mascarpone
2 łyżeczki cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki zelatyny rozpuszczone w 1/4 szkl goracej wody
Dodatkowo:
Puszka karmelu
Płatki migdałowe
Wykonanie:
Zrobić kruche ciasto podzielić na 2 części i upiec dwa takie same placki na dwóch blachach wyłożonych papierem. ( jedno moje sie bardziej spiekło dlatego jest ciemniejsze :)
Kremówkę ubić dodać cukier, wymieszać z serkiem mascarpone dodać przestudzoną żelatynę wymieszać
jeden placek posmarować połową karmelu na karmel wyłożyc krem i przykryć drugim plackiem
wierzch posmarować drugą połową karmelu i posypać płatkami migdałowymi i schłodzić w lodówce.
najlepiej na całą noć aż ciasto przejdzie.
Smacznego