Składniki:
4 jajka
1 szkl cukru ( niepełna)
1 cukier waniliowy
2 szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl oleju słonecznikowego
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem do białości około 10 min tak aby podwoiły objętość.
Do jajek dodać mąke wymieszać
Potem wsypać proszek do pieczenia i wymieszać, na końcu wlać oliwę i wymieszać wszystko.
Wyłożyć ciasto na blachę 23/33.
Rabarbar (3 łodygi) umyć, obrać i pokroić na 1,5 cm kawałki i ułożyć je na cieście.
Posypać 2 łyżeczkami cukru.
Piec około 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 Stopni C.
Po wystudzeniu polać delikatnie lukrem przygotowanym z gorącej wody wymieszanej z cukrem pudrem
Smacznego