sobota, 2 maja 2015

Sałatka z makaronem ryżowym

Może na majówkowe śniadanie lub kolację lekka i smaczna sałatka z makaronem ryżowym.




Składniki:

300 g makaronu ryżowego  np LUBELLI
1 średniej wielkości ogórek zielony
20 dkg szynki gotowanej
1 puszka kukurydzy
3 ogórki konserwowe
pęczek świeżego koperku
4 - 5 łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku



Wykonanie:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, odcedzić i wystudzić.


do makaronu dodać pokrojonego w kostkę ogórka


pokrojoną szynkę i pokrojone ogórki konserwowe



na koniec dodać poszatkowany koperek i odcedzoną kukurydzę




Wszystko wymieszać dodać majonez sól i pieprz.
Schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz