poniedziałek, 1 czerwca 2015

Deser bananowo-karmelowy

Dziś Dzień Dziecka, postanowiłam zrobić prosty i pyszny deser dla dzieci małych i dużych.


Składniki:

na 6 pucharków

6 łyżek crunchy czekoladowego ( łyżki duże czubate)
1 budyń śmietankowy z cukrem
250 mln kremówki
2 łyżeczki cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
około 1/3 puszki karmelu
2 banany



Wykonanie:

Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy, na dno pucharków wsypujemy dużą łyżkę crunchy,


na to wykładamy po około 2-3 łyżki budyniu,


kroimy banany w plastry i kładziemy na budyń,


 na banany wykładamy karmel i lekko rozsmarowujemy,


a na wierzch ubijamy kremówkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i dla ozdoby można posypać odrobiną crunchy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz