To co na niej jest to moja kompozycja ale każdy może dodać to co chce i lubi.
Składniki:
0,5 kg mąki
5 dkg drożdży
1 jajko
1 szkl mleka
2 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
Wykonanie:
z drożdży cukru i ciepłego mleka zrobić rozczyn i zostawić do wyrośnięcia, wyrośnięte drożdże dodać do mąki i wymieszać razem z jajkiem i olejem ugnieść ciasto i zostawić na chwilkę aż podrośnie.
Rozwałkować albo rozgnieść rękami na dużej blaszce.
Nadzienie:
2 cebule
przecier pomidorowy gęsty lub ketchup
25 dkg sera żółtego
20 dkg szynki
4 ogórki konserwowe
około 2 łyżeczki oregano
Wykonanie
na rozłożone ciasto rozsmarowuję ketchup lub przecier pomidorowy i posypuję oregano.
Na to wykładam 1 /3 sera startego na tarce, na ser wykładam cebulę w piórka pokrojoną na cebulę
ogórki pokrojone i na to plasterki szynki.
Na wierzch wysypuję pozostałą cześć sera i jeszcze troszkę ketchupu i wszystko ponownie posypuję oregano.
Wkładam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na około 25 min
20 dkg szynki
4 ogórki konserwowe
około 2 łyżeczki oregano
Wykonanie
na rozłożone ciasto rozsmarowuję ketchup lub przecier pomidorowy i posypuję oregano.
Na to wykładam 1 /3 sera startego na tarce, na ser wykładam cebulę w piórka pokrojoną na cebulę
ogórki pokrojone i na to plasterki szynki.
Na wierzch wysypuję pozostałą cześć sera i jeszcze troszkę ketchupu i wszystko ponownie posypuję oregano.
Wkładam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na około 25 min
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz