sobota, 28 listopada 2015

Ślimaczki cynamonowe

Pomyślałam sobie - upiekę znów rogaliki bo były dobre, ale potem przyszedł mi do głowy inny pomysł  może zrobię jednak coś na kształt drożdżówki i zrobiłam- ślimaczki :)




Składniki:

Ciasto zrobiłam identycznie jak na moje rogaliki podane jest TU

Wykonanie:

Podzieliłam ciasto na 2 równe części, rozwałkowałam na kształt prostokąta i posmarowałam  cynamonem wykonanym z:
2 łyżki masła
4 łyżeczki cukru brązowego
2 łyżeczki cynamonu
Lekko podgrzałam masło i wymieszałam je z cukrem i cynamonem.


Wysmarowany prostokąt ciasta zwinęłam w rulon i pokroiłam na 2 centymetrowe kawałki, układałam płasko na blasze i piekłam tak jak rogaliki :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz