sobota, 6 maja 2017

Ciasto "Krówka"

Dziś podzielę sie z Wami moim pomsłem na krówkę pewnie podobnym do wielu ale troche zmodyfikowanym przeze mnie :)





Składniki:

Ciasto miodowe
500 g mąki tortowej
1 kostka masła 220 g
1/2 szkl cukru
2 jajka
2 łyżeczki sody
2 łyżki miodu

Krem:

250 ml kremówki
250 g serka mascarpone
2 łyżeczki cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki zelatyny rozpuszczone w 1/4 szkl goracej wody

Dodatkowo:

Puszka karmelu
Płatki migdałowe

Wykonanie:

Zrobić kruche ciasto podzielić na 2 części i upiec dwa takie same placki na dwóch blachach wyłożonych papierem. ( jedno moje sie bardziej spiekło dlatego jest ciemniejsze :)


Kremówkę ubić dodać cukier, wymieszać z serkiem mascarpone dodać przestudzoną żelatynę wymieszać



jeden placek posmarować połową karmelu na karmel wyłożyc krem i przykryć drugim plackiem





wierzch posmarować drugą połową karmelu i posypać płatkami migdałowymi i schłodzić w lodówce.
najlepiej na całą noć aż ciasto przejdzie.




Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz