My to zjadamy z gotowanym ryżem.
6 cebul
1/2 kg kiełbasy śląskiej
1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
1 puszka czerwonej fasoli
1/2 puszki ananasa w zalewie
olej do podsmażenia
trochę soli
pieprz około 1/2 łyżeczki
papryka ostra około 1/2 łyżeczki
2 łyżki oregano
1 łyżka majeranku
Wykonanie:
Cebulę pokroić w piórka podsmażyć na oleju,
do cebuli dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę i podsmażyć około 10 min.,
pokroić ananasa i dodać
fasolę odlać i przepłukać wodą na sicie i dodać do reszty.
Wsypać przyprawy i chwilkę poddusić wszystko, można dolać około 1/2 szkl wody,
na koniec dodać przecier pomidorowy i jeszcze poddusić około 5 min całość.
Można dodać trochę syropu z ananasa nada potrawie lepszy aromat :)
Podawać z chlebem lub ryżem na ciepło
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz