Składniki:
Ciasto:
2 jajka
3/4 szkl. cukru
2 szkl. mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 szkl. mleka
3/4 szkl. oleju
cukier waniliowy
Ser:
50 dkg sera - u mnie kostki ale może być z wiaderka
3 jajka
2 łyżki budyniu śmietankowego
3/4 szkl cukru
Wykonanie:
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodać mąkę, proszek i sodę,
miksować i dodać mleko a na końcu olej, wymieszać i wylać na blachę 23/33.
Ser jeśli jest w kostkach to trzeba przemielić lub zblendować
i wymieszać z jajkami ubitymi z cukrem, na koniec dodać budyń w proszku,
wszystko wyłożyć partiami na ciemne ciasto u mnie zrobiła się jedna warstwa
następnym razem spróbuję rzucać łyżką w różne miejsca żeby faktycznie wyglądał jak cielaczek :)
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 min, sprawdzić przed wyjęciem patyczkiem
Wierzch można polać polewą czekoladową z roztopionej czekolady z odrobiną mleka i masła :)
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz