Biszkopt:
Standardowy przepis na mój biszkopt czekoladowy który był na moim blogu już kilka razy i można go znaleźć tu: KLIK należy go jednak piec w tortownicy
Krem:
Serek macarpone 500 g
Nutella 500 g
Wykonanie biszkoptu w linku ja powyżej :)
A po upieczeniu wygląda tak :)
A krem wykonuje się dziecinnie prosto:
Oba składniki muszą mieć temperaturę pokojową, wykładam nutellę ze słoika do miski i chwilkę miksuje, potem dodaje po 1 łyżce serka mascarpone i miksuje do uzyskania jednolitej masy i gotowe.
Biszkopt przecinam równo na 2 równe krążki i przekładam kremem, krem smaruję również boki i wierzch ciasta,
wyrównuje i robię dekoracje ( jeśli chcecie dekorować kremem należy go zrobić trochę więcej bo z tej porcji nie wystarcza)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz