niedziela, 3 maja 2015

Makaron tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

Propozycja na szybki i smaczny obiad lub kolcaję a może przekona też tych, którzy nie przepadają za szpinakiem :)




Składniki:

40 dkg piersi z kurczaka
1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 mała kwaśna śmietana 18%
3 ząbki czosnku
makaron tagliatelle - 500 g
sól i dość sporo pieprzu
1 łyżka masła
2 - 3 łyżki oleju


Wykonanie:

Piersi pokroić w kosteczkę i usmażyć na odrobinie oleju mieszając przez około 20 min,


 szpinak rozmrozić i dodać masło i rozgnieciony czosnek i podsmażyć doprawiając solą i pieprzem,


na koniec dodać śmietanę wymieszać i połączyć z mięsem.
Makaron ugotować  i połączyć z sosem szpinakowym.
Nakładać na talerze :)




1 komentarz: