Składniki:
0,5 kg filetów z kurczaka
1 średnia cebula
1 średnia cukinia
szklanka śmietany kwaśnej 18%
sól, pieprz,
zioła prowansalskie -2 łyżki
papryka ostra - 1 łyżeczka
1 opakowania makaronu - u mnie tagliatelle
Wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, w tym czasie kroimy filety z kurczaka na drobne paski, wrzucamy do smażącej się cebulki
i wszystko razem podsmażamy, dodajemy przyprawy.
Cukinię obieramy i kroimy a właściwie obieramy obieraczką do warzyw
aby powstały paski
i dorzucamy do usmażonego mięsa i jeszcze chwilkę smażymy- cukinia szybko robi się miękka, potem dolewamy śmietanę i jeszcze chwilkę wszystko razem dusimy.
Dodajemy ugotowany i odcedzony makaron i mieszamy.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz